Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Το νέο φαινόμενο "Please, get me back to Afghanistan!"

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις αναγκαστικές εξώσεις, υλοποιώντας κυβερνητική γραμμή που προφανώς επιτάσσει "να μη μείνει κανένας αλλοδαπός εδώ, με κάθε κόστος". Η διεθνής κατακραυγή των πρακτικών αυτών, οι οποίες κατάφωρα παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα, αφήνουν αδιάφορη την κυβέρνηση; Ή το όλο "παιχνίδι" εξαντλείται στο να γυρίσουν πίσω οι ψήφοι που μετακινήθηκαν στο ΛΑΟΣ;
Μετά τον καταυλισμό στην Πάτρα, το Εφετείο, τις δυο πολυκατοικίες στο κέντρο, εκκενώνει εγκαταλειμένο ξενοδοχείο στην οδό Δεληγιώργη, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως κατάλυμα προσφύγων και, ίσως, ναρκομανών. Παράλληλα, σε κάθε μια από αυτές τις απαράδεκτες, νομικά και ηθικά, εξώσεις, βρίσκεται ΕΝΑΣ με απαγορευμένη ουσία στην κατοχή του.
Αντί η κυβέρνηση ν' ασχολείται, όπως υποχρεούται, με την πάταξη της πραγματικής εγκληματικότητας και την υλοποίηση αξιοπρεπών χώρων στέγασης και παροχής των αναγκαίων για τις "λαθραίες ψυχές" που ο πόλεμος, η άκρα ανέχεια και η βία 'φύσηξε' προς βορράν, ασχολείται με την άτυπη ανακύρηξη του κέντρου της Αθήνας σε "υγειονομική ζώνη", κάτι που, ίσως, θεωρεί ότι δικαιολογεί τις πραγματοποιηθείσες αναγκαστικές εξώσεις, με τρόπο που παραβιάζει βάναυσα τις διεθνείς μας υποχρεώσεις από κυρωθείσες Συμβάσεις και το minimum ανθρωπιάς, ενώ παράλληλα προσβάλλει το νομικό μας πολιτισμό και πληγώνει τη διεθνή μας εικόνα, με άγνωστες προς το παρόν, πλην επικίνδυνες για τη χώρα μας συνέπειες.
Ένα από τα εντυπωσιακότερα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής, είναι ότι ακόμα και αιτούντες άσυλο προερχόμενοι από χώρες ύψιστου κινδύνου, όπως το Αφγανιστάν, ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟ-ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ!
Η "Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα" καταγγέλλει το νεοεκδηλωθέν αξιοσημείωτο φαινόμενο "please, get me back to Afghanistan!" και προσκαλεί κράτος και σκεπτόμενους πολίτες ν' αναρωτηθούν το "γιατί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου