Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Athens International Radio: κατασχέθηκε ο πομπός του ξενόγλωσσου προγράμματος του ΑΘΗΝΑ 9.84

Πηγή: in.gr (18/09/10)
Εκτός ερτζιανών ο Athens International Radio 104,4 μετά την κατάσχεση του πομπού του
Εκτός αέρα και ο Athens International Radio 104,4, το ξενόγλωσσο ραδιόφωνο του Δήμου Αθηναίων, καθώς η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ύστερα από καταγγελία και με την παρουσία εισαγγελέα κατέσχεσε τον πομπό με τον οποίο εκπέμπει.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός λειτουργούσε με προσωρινή άδεια που του είχε δοθεί λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και εξέπεμπε σε 16 γλώσσες για τους ξένους, που ζουν και εργάζονται στην πρωτεύουσα, τους μετανάστες και τους επισκέπτες της πόλης.

Το ξενόγλωσσο πρόγραμμα του ΑΘΗΝΑ 9.84 έχει χαρακτηριστεί παγκόσμιο πρότυπο, αφού μεταδίδει ειδησεογραφικά και ψυχαγωγικά προγράμματα σε 16 γλώσσες, ενώ έχει συμφωνίες συνεργασίας αναμετάδοσης προγράμματος με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου (BBC World Service, Radio France Internationale, Deutsche Welle, China Radio International).



Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι υποχρεώνεται να διακόψει τις εκπομπές του ο AIR 104.4 FM που μεταδίδει αποκλειστικά στην Ελλάδα κινεζικό πρόγραμμα από το China Radio International, όταν η κυβέρνηση και η Αθήνα ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Κινέζο πρωθυπουργό.

Οι εργαζόμενοι στο σταθμό επισημαίνουν το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σταθμό που προσφέρει το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης στους μετανάστες χωρίς εμπορικές στοχεύσεις και πως η διακοπή της λειτουργίας του έρχεται εν όψει των πρώτων εκλογών στις οποίες, όπως νομοθέτησε η κυβέρνηση, θα ψηφίζουν και μετανάστες.

Ο AIR συνεχίζει κανονικά την εκπομπή του 24ωρου προγράμματός του διαδικτυακά.

Ο δικτυακός τόπος του σταθμού: http://www.athina984.gr/1044fm

Μπορείτε να ακούσετε τον Athens International Radio 104,4: http://www.athina984.gr/liveplayer/air1044.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου