Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Σκληρή κριτική για τον Αγ. Παντελεήμονα

Σκληρή κριτική για τον Αγ. Παντελεήμονα
Της Μαριας Δεληθαναση, 25/09/2010 «Καθημερινή»

Με τη συμμετοχή οργανώσεων όπως οι «Γιατροί του Κόσμου», εκπροσώπων των υποψηφίων κ. Αλέξη Μητρόπουλου, κ. Γιώργου Καμίνη και την ευχή, την προσπάθειά τους να προσεγγίσουν περισσότεροι άνθρωποι αφού «πρόκειται για κίνηση χωρίς κομματικό χαρακτήρα που αγκαλιάζει τον δημοκρατικό χώρο», έδωσε χθες συνέντευξη η Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος Αγ. Παντελεήμονα. Η επιτροπή εξέπεμψε κραυγή αγωνίας προς τις πολιτειακές αρχές, που έχουν αγνοήσει εδώ και 2,5 χρόνια τις προειδοποιήσεις για το διογκούμενο πρόβλημα.
Οπως σημείωσαν, τον έλεγχο πλέον στην περιοχή έχει το παρακράτος, με μέλη και οπαδούς ακροδεξιών οργανώσεων. «Το κράτος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση λάμπουν διά της απουσίας τους, αδιαφορώντας για την επίλυση στοιχειωδών προβλημάτων, γεγονός που καρπούνται ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις, δηλητηριάζοντας τον κόσμο με θέσεις όπως “και οι 300 στο Γουδί”, εμφανιζόμενοι ως “εθνοσωτήρες από τους ξένους εισβολείς”».
Οι παριστάμενοι κατηγόρησαν την αστυνομία ότι κάνει «τα στραβά μάτια σε προπηλακισμούς και μαχαιρώματα μεταναστών και προσφύγων». Επέρριψαν ευθύνες στα πολιτικά κόμματα που δεν ασχολούνται με την περιοχή. Εκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη στρατολόγηση εφήβων από τα γυμνάσια και τα λύκεια της περιοχής προκειμένου να συμμετέχουν σε ομάδες περιφρούρησης και το κυνηγητό μεταναστών (που οδήγησε προχθές στο κλείσιμο των γραφείων του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων) αλλά και για τη στρατολόγηση αλλοδαπών από την ελληνική μαφία των ναρκωτικών και της πορνείας. Συνάμα, επισήμαναν τον κίνδυνο που προκύπτει από τη στιγμή που ενδιαφέρον για την προστασία των αλλοδαπών αρχίζει να επιδεικνύει η αφγανική μαφία. Ιδιαίτερη κριτική επιφυλάχθηκε στον δήμαρχο Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη που ανακάλεσε την άδεια για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ Αφρικανών Γυναικών στην πλ. Αμερικής, γιατί, σύμφωνα με τον γ.γ. του δήμου, κ. Η. Θεοδώρου, «κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι εάν γίνει το φεστιβάλ “εμείς θα δράσουμε δυναμικά”». Κι ενώ η αστυνομία δήλωσε έτοιμη να περιφρουρήσει την εκδήλωση, ο δήμαρχος Αθηναίων δεν ανακάλεσε την απόφασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου