Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Καταγγελία δικηγόρου για τα επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Καθημερινή" (21-9-10)

Καταγγελία δικηγόρου για τα επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα
Ανοχή της αστυνομίας απέναντι σε ακροδεξιά στοιχεία και άρνησή της να παραλάβει μήνυση, κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη, η οποία δήλωσε ότι το βράδυ της περασμένης Κυριακής δέχθηκε «επίθεση από ακροδεξιά στοιχεία», τη στιγμή που έβγαινε από το αστυνομικό τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα, όπου είχε πάει για να αναλάβει την υπεράσπιση Αφγανού πρόσφυγα.
Όπως σημείωσε η κ. Κουνιάκη «είναι ανησυχητικό ότι αυτό συνέβη μόλις βγήκα από το Α.Τ. του Αγ. Παντελεήμονα. Το ίδιο συμβαίνει με όλους τους δικηγόρους, που πηγαίνουν στο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να υπερασπισθούν αλλοδαπούς. Πως, όμως, μαθαίνουν άμεσα τα ακροδεξιά στοιχεία την έλευση δικηγόρων για τέτοιες υποθέσεις; Πρόκειται για ακραίο παράδειγμα των ψεύτικων υποσχέσεων, που είχαν δοθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη ότι θα διέρρηγε τη συνεργασία αστυνομικών και ακροδεξιών στοιχείων. Δυστυχώς, η συνεργασία αυτή συνεχίζεται».
«Οι δικηγόροι πλέον κινδυνεύουν στην περιοχή», υποστήριξε η κ. Κουνιάκη και συνηγόρησαν και συνάδελφοί της, που βρέθηκαν στη συνέντευξη. Ενας από αυτούς, μάλιστα, διατύπωσε ανησυχία για τις δημοτικές εκλογές και πρότεινε να ζητηθεί αυξημένη αστυνομική προστασία για τους δικηγόρους, οι οποίοι θα βρίσκονται σε εκλογικά τμήματα.
«Πριν από λίγες ημέρες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά το μεταφραστή των «Γιατρών του Κόσμου» Καντίρ Χουσεΐν, ο οποίος φορώντας τη μπλούζα των Γιατρών προσπαθούσε να βοηθήσει αλλοδαπούς στο πλαίσιο της δουλειάς του. Όλες αυτές οι επιθέσεις δείχνουν πως οι φασίστες θεωρούν ότι, με την κάλυψη της αστυνομίας, έχουν τη δύναμη, εκτός από μετανάστες και πρόσφυγες, να εμποδίζουν οποιονδήποτε, του οποίου η δουλειά σχετίζεται με αλλοδαπούς», σημείωσε η κ. Κουνιάκη.
«Η υβριστική συμπεριφορά, οι πράξεις βίας και οι απειλές συνιστούν αξιόποινα αδικήματα. Ο δικηγόρος παρακωλύεται να ασκήσει το λειτούργημά του και το κράτος κωφεύει. Η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα είναι απόρροια πολιτικής, που επιδιώκει οι αλλοδαποί να βρίσκονται στο τελευταίο σκαλί της κοινωνίας», δήλωσε ο δικηγόρος Δημήτρης Σαραφιανός.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου