Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Εμπόλεμη ζώνη η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

Στα όρια ανθρωπιστικής κρίσης βρίσκεται η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, εξαιτίας της παρουσίας μεγάλου αριθμού αλλοδαπών που ζουν υπό άθλιες συνθήκες, αλλά και των βίαιων αντιδράσεων μερίδας κατοίκων και ατόμων του ακροδεξιού χώρου. Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση επί της πλατείας με αίτημα την απομάκρυνση των μεταναστών. Δεν έλειψαν τα ρατσιστικά συνθήματα και οι προπηλακισμοί αλλοδαπών.

Κάτοικοι της περιοχής εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι τόσο για τα αυξανόμενα προβλήματα που προκαλεί η αδυναμία διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών όσο και για τις βίαιες αντιδράσεις μερίδας κατοίκων οι οποίοι απειλούν ότι «θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους». Τους τελευταίους μήνες στο μωσαϊκό των μεταναστών του Αγίου Παντελεήμονα έχει προστεθεί και μεγάλος αριθμός Ρομά από χώρες των Βαλκανίων. Την ίδια ώρα μαρτυρίες κάνουν λόγο για «ομάδα περιφρούρησης», η οποία διώχνει διά της βίας τους αλλοδαπούς από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Στο μεταξύ, ανοχή της Αστυνομίας σε ό,τι συμβαίνει στην περιοχή και άρνηση παραλαβής μήνυσης κατήγγειλε η δικηγόρος κ. Ευγενία Κουνιάκη, η οποία την Κυριακή το βράδυ έπεσε θύμα επίθεσης έξω από το Α.Τ. του Αγ. Παντελεήμονα όπου είχε πάει για την υπεράσπιση Αφγανού πρόσφυγα. Οπως σημείωσε σε συνέντευξη που δόθηκε από την «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», αυτό έχει επαναληφθεί και με άλλους δικηγόρους που πηγαίνουν στο τμήμα για υπεράσπιση αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την κ. Κουνιάκη, μόλις βγήκε από το τμήμα, αγανακτισμένοι πολίτες άρχισαν να την προπηλακίζουν, να την απειλούν και να εκσφενδονίζουν αντικείμενα εναντίον της και όταν «ζήτησα από τους αστυνομικούς να αναγνωρίσω τους υπαίτιους με έσπρωξαν μέσα στο τμήμα και αρνήθηκαν να τους συλλάβουν». «Προτεραιότητα της Αστυνομίας ήταν η ασφάλεια της ζωής και της τιμής της δικηγόρου. Σε περίπτωση επώνυμων καταγγελιών η Αστυνομία επιλαμβάνεται προανακριτικά χωρίς διακρίσεις», είναι η άποψη της Αστυνομίας.

Πηγή: Καθημερινή, φύλλο της 22ας/9/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου