Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Θεσμική "πόρτα" του Υπ.Προ.Πο. στα μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών που δεν επιχορηγούνται κρατικά!!!

Η απαντητική επιστολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο αίτημα που καταθέσαμε:


ΘΕΜΑ: «Αίτημα για επίσκεψη σε Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών (Ε,Χ.Π.Α.) κατ κρατητήρια αστυνομικών υπηρεσιών στην περιοχή του Έβρου».

ΣΧΕΤ: Υπ' αριθ. 141 από 29-09-2010 & 145 από 07-10-2010 έγγραφα σας.

l.-Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικών, αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
α,-Πάγια τακτική του Υπουργείου μας είναι να επιτρέπει την είσοδο σε χώρους κράτησης αλλοδαπών, σε Σωματεία και Φορείς που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια υλοποίησης συγκεκριμένων προγραμμάτων για την παροχή Ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης προγραμμάτων ψυχικής υγείας, αλλά και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, λαμβάνοντας υπόψη τα: Π.Δ. 254/04 «Κώδικας Δεοντολογίας του Αστυνομικού», Π.Δ. 141/91 και την υπ' αριθ. 4803/22/44 από 4-7-2003 διαταγή του κ. Αρχηγού.
β.-Όπως προαναφέρθηκε στους Ε.Χ.Π. Α. και κρατητήρια των αστυνομικών υπηρεσιών στην περιοχή του Έβρου (Αστυνομικές Διευθύνσεις: Ροδόπης, Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης), τηρούνται αυστηροί όροι ασφαλείας και προστασίας προσωπικών δεδομένων και επιπροσθέτως δραστηριοποιούνται άλλες Οργανώσεις (Μ. Κ. Ο.) και Φορείς, για την παροχή υποστήριξης σε πρόσφυγες, μετανάστες, μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και κρατούμενους στα πλαίσια υλοποίησης συγκεκριμένων προγραμμάτων.
Ως εκ τούτου δεν υφίσταται ανάγκη της εθελοντικής εργασίας των μελών της Οργάνωσης σας.

Ακολούθησε άρθρο στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" που οδήγησε στην αυθημερόν κατάθεση ερώτησης στη Βουλή των κ.κ Κουράκη - Διώτη.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τους κ.κ Κουράκη - Διώτη και την απάντηση που δόθηκε απο τον κ. Παπουτσή.
Την κατάσταση περιγράφει γλαφυρά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου