Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Απεργία πείνας πραγματοποιούν έξι Αφγανοί πρόσφυγες ζητώντας πολιτικό άσυλο

Επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας τους


Οι έξι πρόσφυγες ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 29 Δεκεμβρίου

Αθήνα

Με ραμμένα στόματα συνεχίζουν την απεργία πείνας, που ξεκίνησαν την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, οι έξι πολιτικοί πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, με μοναδικό αίτημα τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στους ίδιους και στις οικογένειές τους.

Οι έξι Αφγανοί έχουν κατασκηνώσει στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου από τις αρχές του Νοεμβρίου, μαζί με ομοεθνείς τους που τους συμπαραστέκονται.

Ένας από τους απεργούς πείνας λιποθύμησε το βράδυ της Τρίτης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, ενώ η κατάσταση και των υπολοίπων, οι οποίοι είναι εμφανώς καταβεβλημένοι, διαρκώς χειροτερεύει.

Όπως αναφέρουν σε γραπτή ανακοίνωσή τους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δικαιούνται να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο λόγω του ότι η χώρα τους βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

«Είμαστε άνθρωποι που ζούμε πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα και δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Ζητάμε απλά την εφαρμογή της διεθνούς νομοθεσίας, τίποτα περισσότερο», δήλωσε ο Γκολάμι Ρεζά, μέλος της επιτροπής αγώνα των Αφγανών:

«Θέλουμε να ζήσουμε στην Ελλάδα αξιοπρεπώς. Δεν έχουμε σκοπό να πάμε σε άλλη χώρα. Τα παιδιά μας που έχουν γεννηθεί εδώ μιλάνε ελληνικά και εμείς θέλουμε να ζήσουμε νόμιμα σε μια ειρηνική χώρα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την επιτροπή αγώνα των Αφγανών, στις αρχές του Δεκεμβρίου είχαν στείλει επίσημα το αίτημά τους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ακόμα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση.

Κατήγγειλαν δε, ότι τα ξημερώματα της 21ης Δεκεμβρίου, και ενώ αντιπροσωπεία τους είχε μεταβεί στο Υπουργείο, προκειμένου να λάβουν επίσημη απάντηση σχετικά με το αίτημά τους, εκδιώχθηκαν βίαια από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες χτύπησαν τους ίδιους, τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους, ενώ κάποιοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου