Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

"Θέμα: Συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων προς τη δικηγόρο Αθηνών,
κα Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων προς τη συνάδελφο δικηγόρο Αθηνών, κα Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα τις πρώτες πρωινές ώρες της 5.6.2013 σε Αστυνομικό Τμήμα της Θεσσαλονίκης.
Η απαγόρευση της δικηγόρου να ασκήσει τα ρητά προβλεπόμενα από το νόμο καθήκοντά της για την υπεράσπιση του εντολέα της και ο εγκλεισμός της στο κρατητήριο με αυτόν, όχι μόνο παραβιάζει κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας, αλλά κυριολεκτικά ευτελίζει το θεσμό της δικαιοσύνης αλλά και την ίδια την Ελληνική Πολιτεία.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν με έγγραφό του την 6.6.2013 προς την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε το περιστατικό και ζήτησε τις απόψεις της Αστυνομίας.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με έγγραφό της την 7.6.2013 απάντησε στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ότι έχει διαταχθεί η διενέργεια ΕΔΕ, με σκοπό τη διερεύνηση της υπόθεσης από πειθαρχικής πλευράς, δηλώνοντας ότι, σε περίπτωση που διαπιστωθούν πειθαρχικά παραπτώματα, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι, ανεξαρτήτως της εξέλιξης της ΕΔΕ, θα διερευνήσει το θέμα και θα ασκήσει όλα τα δικαιώματα που του δίνει ο νόμος και ο θεσμικός του ρόλος για την προάσπιση των δικαιωμάτων των δικηγόρων και των πολιτών και την παραδειγματική τιμωρία αυτών που τα παραβιάζουν. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου